DHL gekozen door Volvo Cars als partner voor wisselstukken

Donderdag 9 april 2015

  • Ÿ Snelle levering reserveonderdelen naar Volvo-verdelers in Benelux

  • Ÿ Lokale distributiecentra steeds populairder

 DHL Supply Chain Benelux zal de opslag en distributie van reserve- en aftermarket-onderdelen verzorgen van Volvo Cars aan Volvo Cars-verdelers in de Benelux. Recent tekenden DHL en Volvo Cars een contract voor twee lokale distributiecentra in Mechelen en in het Zuid-Nederlandse Born. DHL levert vanuit deze distributiecentra de onderdelen aan meer dan 110 Volvo Cars-dealers en garages in België, Luxemburg en Zuid-Nederland. Voorheen beheerden een aantal dealers een eigen lokale voorraad, afkomstig uit het regionale distributiecentrum. Met deze nieuwe service wordt de dealer ontzorgd en is de Volvorijder weer sneller op de weg. 

Snelle levering van breed assortiment

Een snelle levering van een breed assortiment aan Volvo Cars-onderdelen is voor dealers een kritische succesfactor. Met de DHL Automotive SameDay Solution ontvangen dealers in België, Luxemburg en Zuid-Nederland twee keer per dag binnen tweeëneenhalf uur na bestelling hun onderdeel. Tevens kunnen de dealers met de DHL Automotive InNight Solution tot het einde van de dag bestellen. DHL bezorgt dit onderdeel de volgende ochtend voor 7.30 uur in een afsluitbare ruimte. Retourverzendingen worden meteen mee teruggenomen. Het Mechelse distributiecentrum voor Volvo Cars wordt ondergebracht in de DHL Supply Chain-campus voor de automotive-industrie te Mechelen. De campus in Holtum Noord, nabij ‘autovalley’ Born, wordt nieuw gebouwd en ingericht als een site die meerdere autofabrikanten kan bedienen. 

 

Lokale distributiecentra opkomende trend

Lokale distributiecentra zijn een opkomende trend voor reserve- en aftermarket-onderdelen in de automotive-industrie. Waar voorheen regionale en Europese distributiecentra de markt aanvoerden, blijken lokale oplossingen dichtbij de dealer steeds populairder te worden door hun snelheid en flexibiliteit. Deze oplossing voor de Benelux sluit aan bij de manier waarop DHL Supply Chain de Europese ‘Local Distribution Center’-activiteiten voor Volvo Cars beheert in Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Noorwegen. De kennis en competenties van deze ‘Local Distribution Center’-specialisten, die wereldwijd gestationeerd zijn, staan nu ook ter beschikking van  de Benelux. Deze DHL-specialisten wisselen onderling en met klanten voortdurend uitdagingen, ‘best practices’ en initiatieven tot verbetering uit, wat resulteert in een grote toegevoegde waarde voor de klant. 

 

DHL – Het logistieke bedrijf voor de hele wereld

DHL is wereldwijd het toonaangevende merk in logistiek. Met een familie van divisies biedt DHL klanten expertise in nationale en internationale expres- en pakketzendingen, lucht- en zeevracht, transport via de weg en het spoor en industrieel supply chain management. Het wereldwijde netwerk omspant meer dan 220 landen met 325.000 medewerkers en verbindt mensen en bedrijven op een veilige en betrouwbare manier wat handelsstromen ten goede komt. Met specifieke oplossingen voor groeimarkten en industrieën zoals e-commerce, technologie, life science en gezondheidszorg, energie, automotive en retail en met maatschappelijke verantwoordelijkheid en ongeëvenaarde aanwezigheid in opkomende markten, is DHL overduidelijk gepositioneerd als “het logistieke bedrijf voor de hele wereld”. DHL maakt deel uit van Deutsche Post DHL. De groep boekte in 2014 een omzet van meer dan 56 miljard euro.

DHL Supply Chain
DHL Supply Chain