DHL viert de perfecte levering

Donderdag 9 juni 2016

  • Vervoer van 228 kg 'nationale rijkdommen' van China naar België in 2014 zorgde voor de meest succesvolle levering in de geschiedenis van de onderneming: de geboorte van babypanda P.
  • In 2018 zal DHL ook de verhuis van de pandawelp naar China verzorgen 

DHL, de grootste internationale aanbieder van expresdiensten wereldwijd, heeft in juni de perfecte levering gevierd. Het bedrijf was dolgelukkig toen vorige week het heugelijke nieuws kwam dat Pairi Daiza een kleine panda mocht verwelkomen.  Twee jaar geleden waren zij het namelijk die Hao Hao en Xing Hui veilig van China naar België vervoerden. Als de baby in 2018 sterk genoeg is om naar China te verhuizen, zal het bedrijf opnieuw het transport verzorgen. Het DHL-team kijkt samen met Eric Domb van Pairi Daiza terug op het bijzondere pakket dat zijn bedrijf in 2014 mocht afleveren, wat nu resulteert in de perfecte ‘levering’ met de geboorte van babypanda P.

 

"De afgelopen jaren heeft DHL Express een aantal investeringen gedaan in ons globale netwerk voor de permanente verbetering van onze dienstkwaliteit", zegt Ken Allen, CEO, DHL Express. "In maart dit jaar hebben we de beste resultaten ooit neergezet qua tijdige leveringen in elke regio. Maar we konden niet vermoeden dat dit in juni zou worden gevolgd door een nog belangrijkere mijlpaal voor de onderneming: het succes van de perfecte levering. En dat ondanks het feit dat we de reuzenpanda’s Hao Hao en Xing Hui meer dan 2 jaar geleden hebben opgehaald, in februari 2014." 

 

"Toen we begonnen met het ophalen en laden van de reuzenpanda’s in een Boeing 767-vrachtvliegtuig in Chengdu Airport op 22 februari 2014, was zo'n driekwart van het harde werk reeds gedaan", zegt Dong Ming Wu, CEO, DHL Express China. "Er waren weken zorgvuldige planning aan voorafgegaan door 20 DHL-specialisten in netwerkplanning, douanes en certificeringen, verwerkingspersoneel en transport op de grond. Een samenwerking tussen minstens vijf landen. Hoewel we nog 8.000 kilometer te gaan hadden voor de uiteindelijke levering, hadden we het volste vertrouwen in ons netwerk voor de goede afloop van dit complexe langetermijnproject."

"Na een korte tussenlanding in het Midden-Oosten, waar de vracht kon worden onderzocht door specialisten en het reisgezelschap zelfs van de gelegenheid gebruik maakte om bij te tanken, landden we in Brussel, waar we werden begroet met een eresaluut door de brandweer van de luchthaven. Er waren heel wat kijklustigen en prominenten, waaronder de toenmalige Belgische eerste minister Elio Di Rupo en de Chinese ambassadeur in België, de heer Liao Liqiang. “Gelukkig verliep het lossen heel vlot", aldus Charlie Dobbie, Executive Vice President, Network Operations & Aviation, DHL Express. "Het feit dat we een speciaal vliegtuig met een capaciteit van meer dan 60 ton hebben ingezet om een vracht van slechts iets meer dan 300 kilo te vervoeren, toont aan hoe kostbaar en gevoelig deze vracht voor ons was. Een veilig en betrouwbaar transport van Azië naar Europa was voor DHL dan ook de absolute topprioriteit."

"Hoewel de reuzenpanda’s probleemloos 8.000 km had afgelegd van China naar België, is het meestal de laatste kilometer die de ervaring voor de klant bepaalt, dus we hebben er alles aan gedaan opdat ook dit perfect zou verlopen", aldus Danny Van Himste, CEO, DHL Express België. "Bij netwerkactiviteiten hangt elke schakel in de keten af van de andere om zo de hoogste kwaliteit te leveren. En hoewel we aan alle klanten traceeroplossingen aanbieden zodat ze hun zendingen kunnen volgen, werd deze zending letterlijk door een heel land van nabij gevolgd, dus we moesten absoluut het beste niveau halen. Ons hele team was bijzonder opgetogen en vereerd dat het hiermee aan het Belgische publiek heeft kunnen tonen tot wat we in staat zijn." 

"Nadat DHL een kritieke rol had gespeeld in het overbrengen van Hao Hao en Xing Hui naar België, was het enkel nog aan de panda's om het verhaal af te ronden met een mooi einde", zegt Eric Domb, oprichter van het dierenpark Pairi Daiza. “Op 2 juni, iets meer dan twee jaar nadat de moeder en vader naar Pairi Daiza werden gebracht, konden we met grote trots de geboorte aankondigen van een klein mannetje. Een heel bijzondere gebeurtenis als je weet dat er minder dan 2.000 panda's overblijven in de hele wereld. Het duurde veel, veel langer dan de gemiddelde DHL-zending, maar het was het wachten meer dan waard. We zijn extreem blij met deze nieuwe aanwinst – het was echt de perfecte levering."

"De zoektocht naar perfectie eindigt niet met één perfecte levering," aldus Ken Allen, CEO van DHL Express. "Om de komst van Hao Hao en Xing Hui's baby te vieren, zijn we dan ook zeer verheugd om te mogen aankondigen dat we binnen twee jaar ook het transport van de pandawelp terug naar zijn historische bakermat in China zullen verzorgen. We kijken ernaar uit om opnieuw samen te werken met Pairi Daiza en hun inspanningen voor het behoud van de natuur te ondersteunen."

 

Klik hier voor het volledige verhaal over de 'perfecte levering'. De tv-beelden kan u hier bekijken.

 

Over DHL – Het logistieke bedrijf voor de hele wereld
 

DHL is het toonaangevende wereldwijde merk in de logistieke sector. Onze DHL familie van divisies biedt een ongeëvenaard portfolio van logistieke diensten, variërend van nationale en internationale pakketbezorging, e-commerce zendingen en fulfilment oplossingen, internationale express, weg-, lucht- en zeevracht transport maar ook industrieel supply chain management. Met ongeveer 340.000 medewerkers in meer dan 220 landen en gebieden wereldwijd, verbindt DHL mensen en bedrijven op een veilige en betrouwbare manier, met als doel mondiale handelsstromen mogelijk te maken.  Met gespecialiseerde oplossingen voor groeimarkten en industrieën met inbegrip van technologie, life sciences & healthcare, energie, automotive en detailhandel, een bewezen inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en een ongeëvenaarde aanwezigheid in opkomende markten, is DHL resoluut gepositioneerd als “Het logistieke bedrijf voor de wereld”.

 

DHL maakt deel uit van de Deutsche Post DHL groep.  De groep boekte in 2015 een omzet van meer dan  59 miljard euro. 

Voor meer informatie over DHL Express: www.dhlexpress.be

 

100 kg bederfbare goederen worden op 21 februari 2014 opgehaald in Chengdu, China
De goederen worden op 22 februari 2014 in een Boeing 767-vrachtvliegtuig van DHL geladen op Chengdu Shuangliu International Airport
Het vliegtuig met de waardevolle vracht arriveert op 23 februari en krijgt een eresaluut op Brussels International Airport
De vracht wordt op Brussels Airport voorbereid voor de laatste kilometer van de levering
Lieflijke moeder Hao Hao met haar pasgeboren baby op 2 juni 2016
CEO van DHL Express Ken Allen met het verjaardagscadeau voor de pandawelp – een vliegticket van België naar China met DHL's wereldwijde netwerk