DHL Express verlaagt de drempel voor particulieren en zelfstandigen met DHL Express Easy

Donderdag 26 mei 2016 — DHL Express, expert in internationale verzendingen, lanceert DHL Express Easy om in te spelen op de behoeften van de klant om wereldwijd, snel en eenvoudig pakketten te verzenden tegen een scherpe prijs. Met dit nieuwe product verlaagt DHL Express vooral de drempel voor particulieren en zelfstandige ondernemers door in te zetten op zijn gekende snelle transittijden gecombineerd met een duidelijke en scherpere prijszetting. Daarnaast lanceert DHL Express een nieuwe website en zal ze haar netwerk van Service Points verder uitbreiden. Gebruiksgemak, zowel voor de particulier als de professional, staat meer dan ooit centraal in de strategie van DHL Express.

 

Internationale verzendingen toegankelijk voor particulieren


DHL Express is sinds meer dan 38 jaar actief in België als een expert in internationale verzendingen. Tot nu toe was DHL Express vooral bekend bij grote en middelgrote bedrijven. Met de lancering van de nieuwe dienst DHL Express Easy richt het bedrijf zich nu ook tot particulieren en zelfstandigen. Met een duidelijke prijszetting, een netwerk van Service Points en een gebruiksvriendelijke website maakt DHL Express Easy wereldwijd verzenden snel en eenvoudig voor iedereen.

Danny Van Himste, Managing Director Belux DHL Express:

"Voor particulieren en zelfstandigen, die in tegenstelling tot bedrijven meestal slechts sporadisch verzendingen versturen, is gebruiksgemak cruciaal. Zowel DHL Express Easy als de nieuwe website zijn gelanceerd om in te spelen op de behoeften van het grote publiek, om op een snelle en makkelijke manier te verzenden."

 

Duidelijke prijszetting voor 4 verschillende zones

Voor dit nieuwe product hanteert DHL Express een duidelijke prijszetting waarbij het de wereld opdeelt in 4 zones: Europa EU (vanaf €29,5), Europa NON-EU (vanaf €39), VS, Canada & Mexico (vanaf €42) en de rest van de wereld (vanaf €95). Voor elke zone zijn er 6 prijzen, afhankelijk van de grootte van de verpakking die gebruikt wordt voor het verzenden van het pakket. De consument kan kiezen uit 6 verpakkingen, gaande van een envelop van 0.5 kg tot een doos van 20 kg. Voor verzendingen die meer wegen dan het aangegeven gewicht van de verpakking moet geen meerprijs betaald worden. De enige vereiste is dat de verzending in de DHL-verpakking past die je er gratis bij krijgt.

 

Nieuwe intuïtieve website

In lijn met de lancering van DHL Express Easy om de gebruiksvriendelijkheid voor al haar klanten te verhogen, lanceert DHL Express ook een nieuwe, aparte website. De nieuwe website, die ook werd aangepast voor smartphone en tablet,  zal voor de klant intuïtiever aanvoelen dan de vorige website. Hij vindt er informatie over het versturen en het opvolgen van zijn verzending, nieuws over DHL Express en info en tips voor het verzenden van een pakket, inclusief een blog. Verzendingen via DHL Express Easy kunnen online tot in detail opgevolgd worden met het ‘track & trace’ systeem: de klant weet op elk moment waar zijn pakket zich bevindt.

 

Uitbreiding netwerk van DHL Service Points

Om de bereikbaarheid voor haar klanten te verhogen, gaat de lancering van DHL Express Easy ook hand in hand met de uitbreiding van haar netwerk van Service Points, waar verzendingen afgeleverd en opgehaald kunnen worden. Zo heeft DHL Express een samenwerking opgezet met Dockx Rental voor de inplanting van Service Points in hun winkels verspreid over België. Daarnaast heeft DHL Express in twee (Diegem en Luik) van haar acht DHL Service Centers ‘customer experience rooms’ ingericht: dit zijn speciaal ingerichte aankomst- en vertrekzones, waar de klant zijn pakket kan klaarmaken voor verzending of makkelijk en snel kan komen afhalen.

 

Over DHL – Het logistieke bedrijf voor de hele wereld

DHL is het toonaangevende wereldwijde merk in de logistieke sector. Onze DHL familie van divisies biedt een ongeëvenaard portfolio van logistieke diensten, variërend van nationale en internationale pakketbezorging, e-commerce zendingen en fulfilment oplossingen, internationale express, weg-, lucht- en zeevracht transport maar ook industrieel supply chain management. Met ongeveer 340.000 medewerkers in meer dan 220 landen en gebieden wereldwijd, verbindt DHL mensen en bedrijven op een veilige en betrouwbare manier, met als doel mondiale handelsstromen mogelijk te maken.  Met gespecialiseerde oplossingen voor groeimarkten en industrieën met inbegrip van technologie, life sciences & healthcare, energie, automotive en detailhandel, een bewezen inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en een ongeëvenaarde aanwezigheid in opkomende markten, is DHL resoluut gepositioneerd als “Het logistieke bedrijf voor de wereld”.

DHL maakt deel uit van de Deutsche Post DHL groep.  De groep boekte in 2015 een omzet van meer dan  59 miljard euro. 

Voor meer informatie over DHL Express: www.dhlexpress.be

DHL
DHL
Verpakking en tarief
dhlexpress.be